Akupunktur

Akupunktur

Kineserne opfandt akupunktur for ca. 5000 år siden. I fagsprog også kaldt TCM (Traditional Chinese Medicine).
Vi har mange punkter over hele kroppen, som vi kan stimulere med enten:

 • Nåle

 • Tryk

 • Moxa

 • El akupunktur

 • Cupping

 • Øreakupunktur

Akupunktur bliver brugt mere i Danmark end nogensinde, og det sniger sig stille og roligt ind ved lægerne og på sygehusene og det bliver mere og mere anerkendt.

I det gamle Kina var akupunktur og urtemedicin de vigtigste metoder man anvendte til helbredelse af forskellige lidelser eller sygdomme, hvad enten det var bønder eller kejsere. Akupunktur er brugt i Kina i mange tusinde år og bliver brugt idag på offentlige og private sygehuse. Akupunktur og vestlig medicin arbejder sammen i Kina.
På grund af de erfaringer og resultater akupunktur har kunnet fremvise, er lægevidenskaben i Vesten nu også blevet interesseret. På mange hospitaler verden over, indgår akupunktur nu i patientbehandlingen.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har udarbejdet en omfattende liste over en række sygdomme, hvor akupunktur anbefales: bl.a. luftvejslidelser, neurologiske lidelser, smerte behandling, muskel- og knoglesygdomme og flere andre lidelser (se under sygdomme og symptomer)

Akupunktur kan bruges til næsten alle sygdomme/ubalancer, da det er baseret på at sætte balance i kroppen. Ofte er følgende sygdomsfaktorer set: hovedpine, migræne, tennisalbue, rygproblemer, fordøjelses problemer, blodtryk, stress, pms, barnløshed, allergier osv.

Det bedste er naturligvis at forbygge fremfor at helbrede.

Det er vigtigt at holde sin krop ved lige hele livet igennem, for at opnå det bedst mulige helbred så længe som muligt. Akupunktur hjælper kroppen til at skabe balance, og har man fået en sygdom, kan akupunktur skabe en balance, som lindre eventuelle smerter og symptomer.

Alle mennesker er forskellige og derfor er de fleste behandlinger også forskellige. Oftest vil en behandling se sådan ud:

En diagnose stilles
Det er vigtigt, at stille den rette diagnose, derfor stiller jeg mange spørgsmål ved første behandling.  Udfra Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), stilles diagnosen  gennem pulstagning, tungens udseende og  mavediagnose og symptomer. Alle behandlinger er individuelle, derfor er det vigtigt at finde ubalancerne i kroppen for at skabe balance igen..
Behandlingen har somregel en varighed på ca. 1 time. Det er ofte meget afslappende og behageligt at ligge med nålene i, og mange falder i søvn.
Mellem behandlingerne oplever mange hurtigt bedring af generne, øget velvære og energi samt bedre nattesøvn. Andre oplever øget træthed, eller at symptomerne en overgang blusser op igen.

Kropsakupunktur

Akupunkturpunkter stimuleres med nåle, nålene kan have forskellig længde og tykkelse    og nogen gange stimuleres nålene med el-akupunktur. Kropsakupunktur består i, at tynde, sterile éngangsnåle sættes i udvalgte akupunkturpunkter. Nålene stimulerer punkterne, mens du ligger og slapper af. Akupunkturpunkterne findes overalt på kroppen, men oftest vælger jeg punkter på arme og ben.

Øreakupunktur

Små kugler eller små nåle sættes i ørerne på et stykke plaster.  Øreakupunktur kan bruges til at supplere kropsakupunktur, så effekten af behandlingen forstærkes. Behandlingsformen bruges ofte til at dæmpe smerter i kroppen. Ved øreakupunktur stimuleres akupunkturpunkter i ørerne. Her anvender jeg enten en diskret kugle, som tapes fast på øret til stimulation, eller sætter en lille nål fast, som skal blive siddende til den afstødes efter 3- 5 dage

Ansigtsakupunktur

Kosmetisk ansigtsakupunktur er et godt alternativ til en ansigtsløftning uden kirurgisk indgreb. Kosmetisk ansigtsakupunktur er en effektiv behandling til genskabelsen af naturlig skønhed. Teknikken kan fjerne 5-10 år fra dit ansigt

Akupressur

Akupressur udføres ligesom massage og kan gives både siddende, liggende og stående. Der findes forskellige akupressur-teknikker, såsom grubning, æltning, perkussion og vibration.

I stedet for nåle bruger behandleren sine fingre, knoer, albuer og tommelfingre til at påvirke meridianpunkterne. Dette fungerer via tryk, greb, strøg mv.

Jeg bruger ofte akupresur behandlingen som en indledning til kropsakupunktur, så du er helt afslappet.

Oftest i klinikken har jeg behandlet folk med følgende symptomer:

 • Allergier

 • Barnløshed

 • Forstoppelse

 • Muskulære problemer (skulder, lænd, nakke, ryggen)

 • Migræne/hovedpine

 • Knæsmerter

 • Stress

 • Kronisk hoste

 • Tinnitus

 • Slankebehandling

 • Afgiftning i forbindelse med rygning, udtrapning af medicin

 • Kolik (små børn), bruger ikke nåle

 • Eksem (små børn), bruger ikke nåle

Der er utallige andre symptomer som kan lindres med akupunktur, du må altid ringe og forhøre om jeg muligvis kan hjælpe dig.